A csapat

A Pallagvölgyi Biokertet öt fős csapatunk hozta létre együttműködésben a helyi önkormányzattal azért, hogy egészséges, helyi zöldséget tudjunk termeszteni nem csak magunknak, hanem a vásárlói közösség számára is. Mindannyian elkötelezettek vagyunk a vegyszermentes, ökológiai és permakultúrás elveket szem előtt tartó környezetkímélő és természetbarát gazdálkodás mellett. Közülünk hárman ökológiai gazdálkodási mérnökként végeztek és agrár tapasztalattal mindannyian rendelkezünk.

Csapatunkat további munkatársak is erősítik: Móni, Noémi és Kinga. Valamint időszakosan gyakornokok és önkéntes segítők is színesítik, ami szintén nagy segítség a szezon során. Nekik köszönhetően jó csapattal jó hangulatban telnek a munkanapok a Kertben!

Dóczy István (Pisti)

Az egyetemen tájépítészetet hallgattam, amikor először találkoztam a permakultúrás tervezéssel és az ökológiai gazdálkodással, ami rögtön megfogott. Három és fél évet dolgoztam a Soroksári Kísérleti Üzemben és Tangazdaságban az Ökológiai Gazdálkodási ágazatban mielőtt Kóspallagra költöztünk.

Pisti az, aki lazítja a csapatot, nyugodt kisugárzása mindig jól jön.

Kálmán Nikoletta (Niki)

A gödöllői agráregyetemen kezdetben természetvédelmet tanultam és már akkor megtanultam, hogy a természetvédelem egyik legaktívabb formája a megfelelő tájhasználat és gazdálkodás. Ekkor fordultam az ökológiai gazdálkodás felé, majd ezt a mesterképzést végeztem el. Szívemhez a legközelebb a zöldségtermesztés áll, korábban két évet dolgoztam egy biokertészetben.

Niki a csapat felügyelője, aki mindent számon tart.

Szilágyi Alfréd (Frédi)

Mezőgazdasági mérnök alapszakot végeztem Gödöllőn, majd ugyanitt Ökológiai gazdálkodási mérnök mester szakot 2017-ben. Az egyetem alatt kezdtem el a permakultúrával foglalkozni, amely a gazdálkodásban számomra a legtermészetközelibb alternatívát jelenti. 2018-ban elkezdtem aktívan gazdálkodni emellett a doktori képzést csinálom és a Magyar Permakultúra Egyesület kutatási munkacsoportjának gazdája is vagyok.

Frédi a csapat motorja, aki átlátja a folyamatokat.

Tóth Eszter (Eszti)

A budapesti kertészeti Környezetgazdálkodási agrárménrök képzésen belül az ökológiai gazdálkodás szakirányt választottam, majd mesterképzésen is ezt a szakot folytattam. A permakultúrával az egyetemen hallottam először és el is végeztem a Permakultúra Tervezői képzést. A diploma megszerzése után elkezdtem eladásra is termelni zöldséget, ami mellett elkezdtem a doktori képzést fenntartható talaj használat és talaj biológia témában.

Eszter a csapat szíve, és az elsőszámú talajszakértőnk.

Vajas Balázs

Kaposváron végeztem agrármérnök tanári szakot. Bakonyán gazdálkodtam éveken keresztül, mielőtt két évvel ezelőtt Kóspallagra jöttem. Szeretem a növényeket és szeretek a kerttel dolgozni. A kert mellett érdekel az ökoépítészet is.

Balázs a kertészet háttér támogatója, alapító tagként mikor lehetősége adódik segít a kert infrastruktúrájának fejlesztésében.